Com deixar de perseguir subscriptors Walking Dead
Tens una llista abarrotada de subscriptors Walking Dead?
Ets dels que viuen obsessionats per les mètriques del seu bloc?
Centres la major part del teu temps a estudiar com pots multiplicar la teva llista de subscriptors?
Molesta cada vegada que un subscriptor t’abandona encara que es tracti d’un subscriptor Walking Dead?
Aquest post és per a tu, definitivament.
El primer que he de dir-te és prou categòric perquè pensis que se m’està anant una mica la pinça, però m’arriscaré:
Estàs malgastant el teu temps malament … i tontament també, estàs col·leccionant subscriptors Walking Dead.
El parany de la quantitat per mesurar l’èxit del teu bloc
Sí, jo també ho he llegit: fins que no aconsegueixis mil subscriptors no ets ningú.
És possible que aquesta xifra obsessioni i et passis el dia inventant recursos i estratègies pelegrines per aconseguir-los, a qualsevol preu i fent el que faci falta.
Això inclou arriscar-te a utilitzar tècniques de captació al límit de la legalitat.
La maquinària en els mitjans digitals s’ha enroscat completament en el tema de la quantitat, tot passa per acumular i acumular, encara que després no sapiguem com gestionar tot això que anem acumulant.
- Cal acumular leads
- Cal acumular clics
- Cal acumular post
- Cal acumular trànsit
- Cal acumular seguidors
Vivim competint per qui acumula més en una recerca malaltissa i incessant per aconseguir el nombre més gran que puguem acumular, en bona mesura, obsessionats per les mètriques que exigeixen els anunciants i en gran mesura també per alguns narcisismes mal resolts i desenfocats.
Et semblo molt dura? Crec que si et poses a reflexionar amb mi, acabaràs per reconèixer aquesta insistència per la quantitat, molt més intensiva que la generada per la qualitat.
Perquè siguem clars, ser popular no vol dir ser necessàriament bo.
Si creus que això que esbufego és culpa de nits d’insomni o de la medicació, et diré que dormo a pota solta i practico la medicina natural.
També has de saber que no sóc l’única que critica l’abús d’estratègies basades en la quantitat: Una de les persones que més admiro en el món digital afirma alguna cosa molt semblant, es tracta de la inefable Ana Mata en un post que hauries de llegir urgentment ( res més acabis aquest eh)
Els Mites del Màrqueting de Continguts: Històries que no Has Creure
És clar que la popularitat sempre ajuda, que l’hi diguin a Belén Esteban que ha tret un rèdit enorme al seu bagatge cultural m’entens ??
Però a menys que siguis una mena de batraci televisiu i mononeuronal que escriu sobre sabors de xiclets, necessites que aquesta quantitat s’equilibri amb la qualitat per tenir alguna oportunitat d’èxit.
La caça del subscriptor a la desesperada
A tots se’ns està anant una mica la pinça amb la quantitat. Si, a tu també i al meu també clar.
Tots hem anat a la caça de subscriptors a la desesperada sense realment preguntar-nos què volem d’aquests usuaris.
Identifiques èxit amb quantitat? T’equivoques.
Jo personalment tinc moltíssims subscriptors Walking Dead, es donen d’alta suposadament per rebre el meu butlletí, però després ni es molesten a obrir-los, no interactuen, no comparteixen ni comenten, en una paraula: destorben.
Altres es donen de baixa res més rebre el primer butlletí de manera fulminant A tu també et passa?
Destorben els subscriptors Walking Dead però quan algú té la dignitat de donar-se de baixa, a mi em surt la Belén Esteban de l’ànima …
PERDONA ?????
No ho puc evitar, visc en una absurda contradicció, amb possa malalta tenir en la meva llista subscriptors Walking Dead però m’atabala que la meva llista es desinfli.
Tots d’alguna manera hem sucumbit a l’epidèmia de la quantitat, competim per la quantitat de subscriptors i per qui els aconsegueix més ràpid, hi ha regodeos i sempre algun es queda amb cara de bleda davant les xifres que ens refreguen sense pudor.
L’única manera de superar una addicció és el reconeixement Estàs disposat a reconèixer el teu?
Et cou el coll cada vegada que un subscriptor t’abandona encara que no hagi donat signes de vida intel·ligent en cap moment?
Aquesta és la prova definitiva de l’absurd de l’obsessió per la quantitat i jo aplaudeixo als que netegen les seves llistes de subscriptors Walking Dead sense que els tremoli la mà.
La forma en què Google i les xarxes socials en general ens han obligat a treballar, ens han fet perdre el focus en l’important: la qualitat de les nostres interaccions.
Estem malalts amb la quantitat, necessitem acumular persones, independentment de si aquestes persones s’involucren amb la nostra marca o no, això és igual, la quantitat és el que compta i tant tenim, tant valem.
Deixa d’acumular subscriptors Walking Dead i comença a conquerir subscriptors reals
Aquesta és la meva premissa i et vaig a demostrar com és molt més rendible conquerir que acumular.
Ja sé que tothom et parla de multiplicar i de crear un irresistible incentiu com a esquer, però si no tens una estratègia de continuïtat, per molts subscriptors que aconsegueixis amb el teu landing page o la teva squeeze page, aquesta massa indefinida de leads no tardaran a convertir-se en una llista Walking Dead.
Les preguntes que t’has de fer ara mateix són:
- Tens usuaris lleials o una llista Walking Dead?
- Quants visitants únics?
- Quants subscriptors actius i compromesos?
- Estàs rendibilitzant la llista o fent el canelo?
- Quin percentatge de subscriptors mereixen realment la pena i quants fan nosa?
El valor de la teva llista no està en la quantitat, no té cap valor una llista Walking Dead, encara que tinguis 1 milió, seran un milió de registres absurds que et faran perdre el temps i el més greu, tenir la falsa creença que ho estàs fent de cinema encara que no vegis un duro.
recorda:
No arriba abans el que va més ràpid, sinó el que sap on va “.- Seneca
És preferible tenir 100, però amb la samarreta del teu equip i sent grans ambaixadors de la teva marca.
Com superar l’addicció a la quantitat i centrar-te en la qualitat
Hi ha una única manera:
FOCUS
El focus és saber exactament a on vas i triar el camí més adequat.
Has de tenir clar el focus de la teva web i no despistar-te amb cants de sirena.
Ara tothom parla de crear un súper incentiu per obtenir nous subscriptors, un súper tutorial, un súper e-book, un mini curs al·lucinant.
Bé, però després què?
Et recordo que a més d’addicció a la quantitat, els subscriptors en general tenen addicció a la paraula “gratis” i és relativament senzill aconseguir un nombre important de subscriptors amb un bon incentiu “el teu lead magnet” però si no saps conquistar després ja saps:
“Ocell que va menjar, va volar”
Com jo en les degustacions de pernil de jabugo, igualet i, a més, com estem amb el refranyer “a cavall regalat ningú el mira les dents”
La quantitat està molt bé, especialment per l’ego, és sensacional, tenim 100.000 seguidors a twitter i això és suficient per inferir que som els reis del mambo, és igual com els hàgim aconseguit o que siguin seguidors Walking Dead, el cas és que tenim un disbarat de seguidors i això ja ens dóna dret a acte enarbolarnos com “influencers” (Encara que no sapiguem fer la O amb un canut)
Ens hem obcecat tant en la quantitat que oblidem preguntar-nos si de veritat necessitem tanta quantitat per complir els nostres objectius o si només necessitem de la quantitat per demostrar que som algú, encara que després aquesta quantitat no ens aporti un dur i ens vampirice tot el nostre temps.
Les xarxes propicien en bona part una cultura basada en l’aparença.
El meu consell: no et instal en el món de les aparences i comença a tenir substància, si tens quantitat, però tens menys consistència que el fum, cauràs l’Olimp dels déus ràpidament.
El pitjor error: Has oblidar-te d’inflar els teus números artificialment, comprat leads, agregant gent a la llista sense el seu consentiment, és la direcció més curta cap al fracàs. No només és profundament il·legal des del punt de vista de la LOPD i la LSSI, també és extremadament deslleial.
Descarta de ple les llistes d’e-mails comprades, llogades, o copiades d’Internet.
Com establir el focus i escapar de les llistes Walking Dead
Per això, no hi ha res més efectiu que la maièutica, has interpelarte i fugir del consejito del llumeneres de torn.
No busquis un creixement ràpid a qualsevol preu, busca un creixement sostenible a llarg termini.
Tampoc busquis monetitzar a qualsevol preu, saltant-se a la torera tots els principis d’una venda legal.
Fa poc vaig amb un exemple d’estratègia de monetització que menyspreava tots els principis que regulen les relacions entre usuaris i prestadors, et deixo en enllaç al brillant post de Pablo Yglesias “Com guanyar diners a qualsevol preu” analitzant el despropòsit d’aquest tipus d’accions (no em dóna la gana de regalar un enllaç a qui incita a la infracció)
Comença a fer-te aquestes preguntes:
- Quin és el teu públic objectiu i quines són les seves necessitats?
Imagina un gran llac ple de peixos de diferent grandària i forma, has d’establir quin tipus de peixos són els que tu necessites i buscar l’aparell ideal, el tipus de canya, hams i esquer específics.
Internet és igual a un llac ple de peixos i necessites ser un professional de la pesca si no vols tornar a casa amb morralla o amb subscriptors Walking Dead.
Hauràs d’aprendre a llançar i atraure els peixos, també hauràs aprendre a pujar als peixos al seu bot.
Si només llances la teva xarxa al llac, el més probable és que caigui de tot a la teva xarxa i poc que valgui la pena.
Si saps pescar però no saps pujar-los al seu bot, perdràs la majoria de les peces més valuoses, un esforç erm.
El següent que has de preguntar és:
- Com pots aportar valor de forma estable i evitar que es subscriguin només pel xupa-xups?
És molt fàcil que es subscriguin al teu blog si ofereixes un incentiu irresistible o tens un gran lead magnet ¿però després què?
Treballa el teu embut de vendes, aprèn a segmentar, descobreix com crear una escala de compromís.
Segmenta la llista de correus atenent al nivell de compromís dels teus usuaris per ajudar-los a avançar al nivell següent. Crea contingut singular en cada un d’aquests segments atenent al vincle actual, és possible que els usuaris menys actius necessitin un bé incentiu per començar a implicar-se amb la teva marca.
- Com pots aconseguir el compromís de la teva audiència de manera sostenible i evitar subscriptors Walking Dead?
Aquesta és la qüestió central, si no saps mantenir el compromís, estaràs en el mateix punt de partida una vegada i una altra.
Tindràs relacions breus i ocasionals amb els teus seguidors, seràs un producte d’un sol ús Això t’interessa?
- Quin valor únic, significatiu i diferent pots aportar que no hi hagi en cap dels teus competidors i que et faci absolutament especial?
Cerca la diferenciació, aquesta vaca porpra significativa i especial que farà que et triïn a tu i no a l’incentiu.
Aquest és un gran error de principiants, donar-li mes valor a l’incentiu que al producte.
La meva opinió és que has de tenir un bon incentiu però centrar els teus esforços més a aportar un gran producte que no deixi indiferent a ningú. El teu incentiu ha de ser només una pinzellada de tot el que podrien aconseguir si es queden amb tu.
No generis grans expectatives amb l’incentiu que després no puguis arribar, la clau de l’èxit és superar sempre l’expectativa generada, si passa el contrari, el teu fracàs està assegurat.
El teu focus ha d’estar en aconseguir leads qualificats susceptibles de generar noves vendes i tenir una estratègia clara per accelerar les vendes al llarg de l’embut de conversió.
Si has centrat tots els teus esforços en aconseguir quantitat sense establir focus i sense discriminar el tipus de leads apropiats per a la teva campanya, estàs fent un esforç erm, canvia urgentment d’estratègia. ¡Centra’t!
Mesura el teu èxit per la conversió, que és el que de veritat compta, si només tens 300 subscriptors però un índex de conversió d’un 30% és molt més efectiu i rendible tenir 1000 subscriptors i un índex de conversió de l’1%. Fes comptes.
El trànsit és una gran indicador, el nombre de subscriptors també, però si després no estan disposats a pagar un dur per la teva feina, estàs enfocant malament el teu negoci i necessites treballar en les mesures d’èxit.
Escriu:
Marinna Brocca
Publica:
PEDROSA BUSQUETS & ASSOCIATS, assessors TIC
Copyright © 2016 Pedrosa Busquets & Associats, S.L. – Tots els drets reservats –